AoE meg a házak

Amikor a barátaimmal Age of Empires-t játszunk, mindig szoktunk skypeolni közben. Ilyenkor megvitatjuk az élet nagy dolgait meg az aktuális gondolatainkat, miközben vágjuk a fát, bányásszuk az aranyat, kiképezzük a katonákat…

Aki ismeri, annak nem kell bemutatnom a játékot, és azt hogy ha kezdő szinten játszik az ember, akkor tudnak üresjáratok lenni a játékban, amíg csak várunk hogy legyen szabad emberünk, vagy elég fánk egy új épület megépítéséhez. És bizony a mi csapatunkban vannak nagyon kezdők is. És az ilyen várakozás közben szoktunk jókat dumálni.

Most például az a téma merült fel, hogy hol lehet eladó házakat nézegetni. Az egyik srácnak, Petinek, a nővére most ment férjhez és éppen keresnek egy új házat, ahol majd megkezdhetik közös életüket. De nagyon kétségbe vannak esve, mert sehol nem találnak megfelelő házat, olyat ami minden igényüknek megfelel. Sőt, igazából nagyon kevés házat találnak, mert nincs olyan online felület ahol igazán válogathatnak.

Két hadsereg kiképezése között elmondtam, hogy történetesen én pont tudok egy weboldalt, ahol nagy választékban lehet találni eladó házakat, sőt igazából mindent. Ez egy apróhirdetéses oldal, amit én kifejezetten szeretek.

Mondták, hogy küldjem már át a linket a csoportos chatbe, mert ez mindenkit érdekel. Át is küldtem: eladó ház. Megbeszéltük, hogy a játék után majd mindenki ránéz. Addig áradoztam tovább. Mert tényleg szinte minden megtalálható itt. És egy kis szerencsével, olcsón tudunk venni jó állapotban lévő tárgyakat másodkézből. Én már vettem itt egy könyvet, amire mindig is vágytam, de sehol nem lehetett kapni, néhány gyűjtői lemezt és egy jópofa játékot a macskámnak, Micinek. Mindegyik alkalommal nagyon elégedett voltam az oldallal.

Sőt, árultam is már rajta. Az egyik régi konzolom adtam el, és egész jó árat kaptam érte. Ennél a pontnál elkezdtek lehurrogni, mert rajtam kívül, mindenki inkább a PC-re esküszik, csak én vagyok egyedül konzolos. És hát tudni kell hogy az ilyen szubkulturális ellentétek mindig heves érzelmeket váltanak ki mindenkiből. Tény és való, mindkét oldalon vannak erős érvek, de hátrányok is ugyanúgy. Én azt vallom, PC-n és konzolon is jó játszani, az a legjobb, ha mindkettőre van lehetőség.

Na de visszatérve, ami a legjobb volt az oldal használatába, az az egyszerűség. Nem kellett regisztrálni se, meg semmi, csak simán feltöltöttem néhány képet meg egy leírást. Megjelöltem hogy mennyiért szeretném eladni a cuccot, és ennyi. Nem kellett sokat szöszölni rajta. Ugyanakkor automatikusan lett egy profilom, amin keresztül tudtam tartani a vevőkkel a kapcsolatot. De persze telefonon is lehetett egyezkedni, kinek mi a kényelmesebb ugyebár. 

És tök ingyenes volt az egész! Még gondoltam is rá, hogy ha kell valamilyen jutalékot fizetni az áru után, akkor annyival drágábban fogom feltölteni az árut. De nem volt semmi ilyesmi! És így, hogy alacsonyabban volt az ár, több volt az érdeklődő is, és előbb sikerült elpasszolni a konzolt. 

Peti közbeszólt, hogy ez mind nagyon szép és jó, de nem hiszi hogy egy ilyen oldalon lennének eladó házak. Vagyis nagyon nem vágja a témát, hogy akkor most csecsebecséket lehet adni-venni vagy tényleg vannak nagyobb dolgok is, mint például lakások. 

Hát persze hogy vannak eladó házak! – mondtam – Hiszen innen jött fel a téma eleve. Csak én még nem vettem házat, így arról nem tudok élménybeszámolót tartani. Viszont amit láttam, azok nagyon jók voltak! Komolyan, ha lenne egy csomó pénzem, már vettem is volna kettőt, medencével. 

Ezt egy kis nevetés fogadta. Mit kezdenék én két házzal? – kérdezgették. Ezen elpoénkodtunk egy darabig. De mondtam nekik, hogy ha lenne medencém, bezzeg nem szekálnának, hanem nálam lógnának folyton. 

Miután legyőztük az összes ellenséges birodalmat, mindenki ránézett az eladó házakra. És persze ledöbbentek, mert nem hitték el hogy igazam volt. Tényleg hatalmas a választék! És az ország egész területén lehet válogatni! – visszhangozták. Hozzáfűztem, hogy nem csak válogatni lehet az egész országból, de lehet szűrni és célzottan keresni, hogy ha Budapest környékén szeretnének vásárolni, ne kelljen végigböngészni a zalai vagy balatoni hirdetéseket. Ezzel is könnyebb lesz a keresés. 

Peti egyből tovább is küldte a nővérének a linket, aki csak ennyit írt vissza: “hűűűű!” Szóval biztos tetszett neki. Remélem segíthettem nekik hogy megtalálják a megfelelő otthont, ahol majd leélhetik az életüket. Szerintem ugyanannyira elégedettek lesznek az oldallal mint én. A többiek is nézelődtek és találtak is olyan dolgokat amit szívesen megvennének. Azt hiszem megállapíthatjuk, hogy ez mindenképpen egy jó kör volt. Nem csak a játékban, hanem az életben is.