Játék betegen

Ebben az őszi hűvös, párás időben gyakrabban előfordul, hogy megfázom. Általában tényleg, csak egy kis meghűlésről van szó, de múltkor komolyabban belázasodtam. Valami vírusfertőzést kaphattam el, mert az orvos sem írt fel antibiotikumot sem, csak mondta, hogy pihenjek, plusz sok folyadék és szükség esetén lázcsillapító.

Lázcsillapításra  szükség volt, de szerencsére volt otthon gyógyszer. Készültem erre a szezonra, időben feltöltöttem az otthoni gyógyszeres dobozt. Az alap orvosságok miatt, amik akármikor kellhetnek, már nem szoktam a patikába menni, hanem internetről rendelem őket. Találtam egy nagyon jó webáruházat, a Prevenció Patika oldalát, ahonnan gyorsan és egyszerűen el tudom intézni a rendelést. Ki is szállítják a termékeket. Mindig tartok otthon, többek között, fájdalom-, és lázcsillapítót, gyulladáscsökkentőt, valamilyen köhögésre re való gyógyszert és görcsoldót. Természetesen a vitaminok is nélkülözhetetlenek, főleg az influenza szezont megelőző időszakban érdemes egy kicsit megtámogatni az immunrendszert. A betegség megelőzés a helyes táplálkozásnál kezdődik, és a sportolás is nagyon fontos, de néha egy-egy vitaminkúra is sokat segít. A vitaminokon kívül, én különféle gyógyteákat is szoktam iszogatni. Ezek is nagyon egészségesek, és az enyhébb megfázásokon szoktak is segíteni.

Amikor már lázas betegségem van, akkor mindig otthon maradok, amíg jobban nem leszek. Ilyenkor nem érdemes erőltetni a munkát, mert csak jobban elhúzódik a dolog, és súlyosabb bajunk is kialakulhat, ha nem pihenjük ki magunkat rendesen. Amikor betegen otthon vagyok, és már azért jobban érzem magam, akkor mindig elkezdek unatkozni egyedül. Ilyenkor számítógépes játékokkal szoktam szórakoztatni magam. Egy virtuális játékkal, csak úgy repül az idő. Oda is kell figyelni, hogy azért ne menjen el vele az egész nap. Pár órát viszont, nagyon jól esik játszani, főleg online játékokkal, amiket másokkal együtt csapatban kell csinálni, ilyenkor nem érzem magamat olyan egyedül otthon. Kifejezetten hasznosak tudnak lenni, tehát az ilyen játékok, csak nem szabad túlzásba sem vinni őket. Vannak ismerőseim, akik bármikor képesek napokig játszani, az viszont nem egészséges, ha csak a szobában ülnek és más kapcsolatuk nincs az emberekkel.

A betegségem pár nap alatt elmúlt, jövő héten már mehet munkába is. Már nincs szükség lázcsillapítóra vagy egyéb gyógyszerre, a vitaminokat viszont szedem továbbra is, abból nagy baj nem lehet.