Jó érzés munka után otthon kikapcsolódni, inkább ne vigyük haza a melót

Annak ellenére, hogy szeretem a munkámat, sosem vinném haza a munkahelyi problémákat. Az otthonlét egyik legfontosabb értelme, hogy pihenjük. Ha hazavinném a melómat, vajon mennyi pihenés jutna nekem? Gondolom semennyi. Az én megszokott rutinom, hogy hazaérve a munkából lepakolom a cuccaimat, lezuhanyozom, főzök egy jó teát, megcsinálom a vacsorámat és leülök a gép elé videojátékozni egy kicsit. Engem ez kapcsol ki, elfeledteti velem a mindennapi stresszt és eszembe sem jut ilyenkor a munkán agyalni. Azt kívánom mindenkinek, hogy találjon egy olyan hobbit, ami ennyire leköti, mint engem ez, szinte kikapcsol az agyam közben, egy másik világba csöppenek.

Egy nagyobb feladatot kellett lebonyolítanom a melóhelyen és próbáltam továbbra is nem hazavinni a munkát, de ebben az esetben nem tudtam mást csinálni. Olyan céget kellett találnom, akiknél az argon palack árak megfelelőek a cégünk számára. Ezt a feladatot muszáj volt otthon megcsinálnom, mert a munkahelyen erre nem volti időm, több más feladatom is volt, amiket határidőre be kellett fejeznem. Szóval egyik este videojátékozás helyett olyan telephelyet kerestem, ahonnan lehet rendelni argon palackokat. Egy gyors, cirka negyed órás böngészgetés után bukkantam rá a váci Gázcseretelep honlapjára, ahol találtam megfelelő kiszerelésű palackokat és a szállítás is kedvező költségű volt a termékek ára mellett. Nem teketóriáztam sokat, elmentettem a számukat másnapra, hogy felvegyem velük a kapcsolatot a rendelés ügyében. Mivel hamar végeztem és az volt a megérzésem, hogy a Gázcseretelep lesz a megfelelő jelölt, nem is folytattam tovább a keresést, hanem leültem még kicsit játszani kikapcsolódásképp. Így nem kellett megtörnöm a megszokott napi rutinomat.

Másnap reggel a munkahelyen fel is hívtam a lementett telefonszámot. A vonal másik végén egy kedves alkalmazott a kérdésemre, hogy mikor tudnák kiszállítani az igényelt 5 darab 50 literes argon palackot, azt a választ adta, hogy előre megbeszélt időpontban lehetséges az üzlet lebonyolítása. A megrendelés előtt még beszélnem kellett a felettesemmel, ezért a türelmüket kértem és visszahívást ígértem. Elindultam megkeresni Pétert, a főnökömet, de meglepetten vettem észre, hogy üres az irodája. “Hát persze, de bolond vagyok!” – csaptam a homlokomra, – “Hisz ma szabadságon van.” Hirtelen nem tudtam, mit is csinálhatnék. Azt tudtam, hogy Péter utálta, ha telefonon zargatták pihenés közben, ezért nem mertem őt felhívni, de az engedélye nélkül megrendelni sem mertem egy ilyen komoly gázpalack-mennyiséget. Kénytelen voltam tehát addig várni, míg újból dolgozni nem jön. Mivel a Gázcseretelepnek aznapra ígértem visszahívást és félre is rakattam már velük a palackokat, szinte biztos voltam benne, ha most felhívom őket azzal, hogy kérem várjanak még pár napot és addig tartsák nekünk fent a palackokat, nemleges választ fogok kapni. Kissé idegesen nyomtam le a hívás gombot a telefonomon és mikor felvette a telep, felvázoltam nekik a kérésemet. Igen meglepő módon nem küldtek el a fenébe, hanem azt mondták, szívesen félrerakják számunkra a kért mennyiséget. Nagyon megörültem, hogy ilyen alkalmazkodóak voltak, megköszöntem nekik ezt a gesztust, majd azzal búcsúztam el, hogy amint megkapom az engedélyt a megrendelésre, rögtön telefonálok. “Ez jó választás volt.” – gondoltam magamban, miután leraktam a telefont.

Péter a szokásos 1-2 napos szabadságtól eltérően 1 hétig nem volt dolgozni. Már kezdtem aggódni, hogy ennyi ideig biztos nem fogják nekünk fenntartani a szükséges argon palackokat. Mikor végre megjött a főnök, szinte letámadtam szerencsétlent az irodájában, még ki se fújta magát, mikor eléje toltam a laptopom képernyőjét és megmutattam neki, hogy ezeket a palackokat találtam és jó lenne, ha meg tudnánk rendelni őket. Egy gyors rápillantás után csak egyet bólintott, ezzel jelezve, hogy felőle mehet a dolog, aztán szinte kihajtott a szobából. Megkönnyebbültem, hogy végre megkaptam az engedélyt, azonnal tárcsáztam is a váci telepet. Szerencsére emlékeztek még rám és mondták, hogy még megvannak a félrerakott rendelni valók. Boldog voltam, hogy nem adták el másnak, megköszöntem nekik a korrektségüket és megbeszéltünk egy időpontot a kiszállítással kapcsolatban. Budapestre és annak 20 km-es körzetébe kedvezményesen szállítanak és mi beleestünk ebbe a körbe, így nem volt probléma ezzel sem. Már vártam a kiszállítás napját, reméltem minőségi termékeket kapunk.

A főnök is tájékoztatva lett, hogy mikor hozzák a palackokat. Ő is szeretett volna ott lenni az átadásnál, megnézni, mit sikerült összehoznom. Sok múlott ezen a melómon, ha jók a palackok, egy új partneri kapcsolat fog köttetni, de ha nem, talán még én is repülök. Hála az égnek, mikor eljött a kiszállítás napja és megérkeztek a Gázcseretelepről, kipakolták a palackokat elénk. A főnököm váltott pár szót a cég alkalmazottaival, átvette a számlát, megszemlélte a megérkezett árukat, majd vállon veregetett. Ezzel minden elmondott. Aznap este boldogan vetettem le magam a kanapéra és először, mióta dolgozom, nem videojátékoztam, hogy elfelejtsem a munkahelyi feszkót, hanem csak ültem és kortyolgattam a teámat magamban. Most először éreztem kiegyensúlyozottnak az életem, jó érzés elismerést kapni a munkámért, köszönet ezért a gazpalackfutar.com-nak, a cégünk új partnerének.