Nem várt meglepetés

A testvérem elég nagy kocka, ami azért elég meglepő, mert lány. Folyton a gép előtt ül és játszik, az egész család ki van akadva ezen. Alig lehet lecsábítani az emeleti kis kuckójából a vasárnapi családi ebédekre, és ha mégis lejön, akkor, ahogy megebédelt, már rohan is vissza, nem segít semmit a mosogatásban. Anyukámmal ketten szoktuk megcsinálni az egészet, miközben mérgelődünk.

testápolóEgészen tegnapig csak a negatív oldalát láttam ennek a dolognak. Még aggasztott egy kicsit az is, hogy az ilyen játékok során milyen emberekkel ismerkedik meg, és nehogy elcsábítsa valamilyen netes perverz vagy ilyesmi. Szerencsére, mint kiderült, erről szó sincs. Tegnap ugyanis elmondta, hogy szinte csak lányokkal játszik, és egy részüket ismeri. De inkább kezdem az elején.

Tegnap ünnepeltük a családdal a névnapom, egy kis süti és néhány jelképes ajándék társaságában. A húgom épp erőt vett magán, és nem csak, hogy velünk töltötte az időt, de közben még kedves is volt. Azért szoktam vele jókat beszélgetni, de sokszor egymás agyára megyünk. Most nem volt semmi ilyesmi. Meghitt hangulatban telt a délután, és amikor megkaptam húgomtól az ajándékot, egy testápolót, egészen megörültem. Tekla valahogyan megjegyezte, hogy sokat panaszkodtam neki, nem találok mostanában ideális testápolót. Az egész családból csak nekem különösen érzékeny a bőröm, így nem vált be, amit a többiek használnak, azóta jó sok típussal kísérleteztem, eddig sikertelenül. Végső kétségbeesésemben már azt fontolgattam magamban, hogy sima étkezési olívaolajat kenek magamra minden reggel. Az utóbbi pár napban ugyanis erre fanyalodtam. Persze ez csak szükségmegoldásként működött, az olíva illata vagy szaga ugyanis elnyomta a parfümömet is, úgy éreztem magam, mint egy bepácolt hús, vagy egy elkészített saláta. Ráadásul miután magamra kentem, iszonyú sokat kellett várnom, hogy minimálisan beszívódjon. Az egyetlen előnye az volt, hogy nem irritálta a bőröm.

Most tehát kipróbálhattam egy új terméket. Tekla elmondta, hogy az egyik netes játékban megismert egy lányt (egyébként a legjobb barátnője személyesen is ismeri), akinek hozzám hasonló problémája van. A legjobb barátnője javasolta neki, hogy kérdezze meg őt a testápolókról. Azt ugyanis Tekla már jó előre kitalálta, hogy testápolót vesz nekem ajándékba. Nem csodálom, hiszen megtapasztalta a reggeli szenvedéseim az olíva olajjal.

Szóval ez a másik érzékeny bőrű lány, akit azt hiszem, hogy Nórinak hívnak, mutatott a húgomnak egy termékcsaládot, ami neki nagyon bevált. Ezek közül választotta ki nekem Tekla a testápolót. Az illata nagyon jó volt, még tegnap este kipróbáltam, és csodák csodája, mára nem viszketett és nem pirosodott ki a bőröm; ez remek kezdet.

Mondjuk azt tudtam, hogy természetes anyagokra nemigen vagyok allergiás, és natúr shea vajat, amit az új testápolóm tartalmaz, még használtam is egy időben, csak aztán hosszú távon azért nem akartam alkalmazni, mert azon aggódtam, hogy magában nem elég tápláló. Amikor elolvastam az ajándék összetevőinek listáját, akkor a táplálás tekintetében is megnyugodtam: a hozzáadott anyagok növényi eredetűek, a vitaminok, amiket tartalmaz, pedig nagyon fontosak a bőr számára.

Ma megnéztem én is a termékcsalád honlapját, mert noha van egy-két bevált higiéniai cikkem, ha ez a testápoló hosszú távon is működni fog, akkor mindenképpen kipróbálom a többi terméket is. Már ki is néztem a körömvirágos kézkrémet. Csak még várok előtte egy hetet, hogy kiderüljön, a bőröm hosszú távon is jól viseli a krémet.

Meg kell, hogy mondjam, nagyon kellemeset csalódtam a húgomban. Azért ma megkértem, hogy kérdezze meg Nórit, melyik a kedvenc cucca a honlapról. Remélem, hogy a körömvirágos krémet mondja, és akkor egyértelművé válik, hogy legközelebb nekem is azt kell kipróbálnom. Teklának is sokat száraz a keze, lehet, hogy én meg ilyet veszek neki karácsonyra, hiszen attól még, hogy a bőre nem különösen érzékeny, egyértelmű, hogy a természetes összetételű higiéniai és szépségápolási termékek sokkal kevésbé károsak, mint azok, amik tele vannak többek között alumínium származékokkal, szulfátokkal, vagy akár csak mesterséges illatanyagokkal.

Azt meg pláne nem gondoltam volna, hogy az utált számítógépes tevékenysége ilyen lehetőséget teremt számomra. Azt hiszem, ezentúl kevesebbet fogok zsémbeskedni, amikor játszik. Persze támogatni azért nem fogom a „kockulásban”.