Virtuális jármű, hidraulika olajozása…

Azt hittem ki lehet nőni a videojátékokat, de manapság annyira, jó történetű játékokat hoznak ki, hogy néha fordulatosabb, mint egy regény. Erős összehasonlítani a virtuálisvalóságot a képzeletünkkel, mert ami a fejünkbe megrajzolódik, attól nincs jobb dolog, de ezek a játékok már rettenetesen szórakoztatóak. Tehát aki még arra is lusta, hogy elképzeljen dolgokat, annak marad egy másik fantázia világ. Balázs cimborámmal mi a lustaság legjobb példái vagyunk, mert élünk, halunk a bináris rendszer által megalkotott világokért! Hisz, itt lehetünk minden, és nagyjából szabadabban irányíthatjuk magunkat a kis fantázia világunkban, mint a lapra vetett sorokat követve. Érdekes, hogy a személyes kedvenc játékunkban, annyira nem is  rugaszkodunk el a valóságtól, mert egy gengszterrel kell menni és mindenféle nem túl etikus dolgot művelni. Az egyik kedvenc küldetésem, amit a játék kért tőlem, az volt, hogy egy amerikai mélygördülő autóval kellet táncolni.

Dolgozik a hidraulika, fogy a hidraulikus olaj, mindig mondta Balázs. Egyszer sajnos rákérdeztem, mi is az a hidraulika olaj. Lehet kár volt, mert az a típusú gyerek, aki szeret okoskodni, bár legalább nem badarságokat beszél, szóval bele is kezdett:

“Hát hogy lehet, hogy nem tudod mire való a hidraulika olaj? Na, idefigyelj apukám! A hidraulika olaj egyik fő feladata az energiaátvitel, mely a mozgás során szabadul fel. Viszkozitásuk alapján osztályozzuk őket, – nem akartam közbeszólni, hogy egy idegen dolgot egy másig olyan dologgal kezd megmagyarázni, amiről fogalmam, sincs, de aztán kitért erre is – mert az ilyen rendszerek szabályozásában, nagymértékben közrejátszik. Ha nem megfelelő a viszkozitás, csökkent a teljesítmény, ezért nő a súrlódás és hamarabb kopnak az alkatrészek, ami nem jó. Tudni szeretnéd, hogy megfelelő olajjal dolgozol? Azt onnan tudhatod meg, hogy…” Ennél a pontnál belefojtottam a szót, mert nem vagyok az a nagy műszakis ember és hiába mondja, mert ha megértem, úgy is elfelejtem, mert nem használom ezt a tudást, ha meg nem értem meg akkor meg azért felejtem el. Ez egy ördögi kör… Mindenesetre még ajánlott egy web shopot, ahol jó áron, minőségi hidraulika olajokat tudok beszerezni kedvező áron. Hozzá tette azt is, hogy baromi kényelmes oldal, jól áttekinthető, és hamar kiszállítják.

Nem tudtam ezzel vitatkozni, igazából, csak többnek éreztem magam ezektől az információktól, ezért megköszöntem. Legalább tudom ajánlani majd én is, ha netán egy ilyesmi beszélgetésbe csöppenek!

Ha belegondolunk, ezért is jók a videojátékok, mert valamilyen szinten össze tudják hozni az embereket és nagy eszmecserék indulhatnak el. Várom már azt, amikor a virtuálisvalóság szemüvegek olyan szinten lesznek, hogy akár egy játékon belül tudjak kenőanyagot cserélni egy hidraulikus szerkezetben! Szerintem már nem kell sokat erre várni, mert nagyon nagy tempóban fejlődik a számítástechnika, akár csak az autóipar, bár szerintem már csak luxus, annyira nem szükséges dolgokat építenek bele az új járművekbe. Mondjuk, ha megengedhetem, majd magamnak biztos veszek egy olyan autót, amivel majd tudok úgy pattogni, mint a kedvenc játékomba, és én is csak falom majd a hidraulika olajos kannákat.